2012 m. sausio 31 d., antradienis
Bandelės pusryčiams
Reikės:
10 g mielių;
120 ml pieno;
50 g sviesto;
2-3 v.š. cukraus;
žiupsnelis druskos;
apie 200 g miltų;
1 kiaušinis.
Į dubenį pilame šiek tiek pašildytą pieną, mieles, cukrų ir gerai išmaišome, kad mielės ištirptų. Dedame tris v.š. miltų, išmaišome ir paliekame šiltoje vietoje apie 15min kol tešla pakils.
Pakilusią tešlą permaišome, pilame ištirpintą sviestą, mušame kiaušinį ir išmaišome. Beriame druskos, miltus ir maišome. Tešla turi gautis minkoma, minkšta, elastinga ir nelipti prie rankų. Todėl miltus pilkite po truputį (gal jų prireiks mažiau negu nurodyta arba daugiau, kad pasiekti mano aprašytą mielinės tešlos konsistenciją).
Iš tešlos suformuojame rutuliuką, dedame į dubenį, statome į šiltą vietą (aš pastačiau prie radiatoriaus) ir paliekame valandai kol pakils. Iš pakilusios tešlos darome apvalias bandeles, dedame į įkaitintą orkaitę ir kepame apie 20-25 min 180C, kol gražiai parusvės.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą