2012 m. sausio 28 d., šeštadienis

Žirnių sriuba



Reikės:
1 st skaldytų žirnių;
2 bulvės;
1 morka;
1 svogūnas;
mėgiami prieskoniai;
druska pagal skonį;
3 rūkytos dešrelės.

Žirnius pamirkytus per naktį arba bent kelias valandas užpilame vandeniu ir pastatome virti 40min. Pasūdome, įberiame prieskonių. Po 10 min kai verda žirniai, sudedame kubeliais pjaustytas bulves ir paliekame viską virti likusias 30min.
Svogūną, morkas supjaustome kubeliais. Rūkytą dešrą - riekelėmis. Dedame į keptuvę, pilame ant jų šiek tiek druskos, prieskonių ir pakepiname.
Kai žirniai savo laiką išverda, pradeda po truputį irti, sudedame keptuvės turinį ir verdame kol morkos išvirs (apie 10-15min).
Jei reikia - pasūdome, paprieskoniuojame.
Žirniai šioje sriuboje beveik suverda, sutirština visą sriubą.
Skanaus.

Receptas pagal Beatą.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą