2012 m. vasario 14 d., antradienis

Balandėliai pekine



Ne kiek naujas receptas, kiek jo idėja:
Reikės:
didesnis pekino kopūstas;
įdaro kaip mėgstate balandėliams (aš dedu virtus ryžius, maltą kiaulieną, kiaušinį, saują džiuvėsių, prieskonių, druskos).

Pekino storąjį kotą nupjauname, lapus gražiai išaižome. Baltąją storąją dalį gražiai peiliu pjauname horizontaliai pekino lapo. Lapo storoji dalis suplonėja, jis gali gražiai susisukti ir netrūkti.
Dedame įdarą ant lapo viršūnės, ir sukame kaip balandėlius.
Sudedame glaudžiai į puodą, užpilame verdančio vandens (vandenį užverdame , dedame pomidorų padažo, žiupsnį druskos, sutirštiname miltais) ir užpilame ant balandėlių. Tada paverdame balandėlius su padažu 20min.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą