2012 m. vasario 10 d., penktadienis

Manų kruopų sriuba su varške



Reikės:
600 g juodųjų serbentų;
900 ml vandens;
6-7 v.š. cukraus;
150 g varškės;
šlakelį pieno;
cukraus į varškę pagal skonį (aš dėjau arbatinį šaukštelį vieną);
6 v.š. manų kruopų.

Juoduosius serbentus užpilame cukrumi, užpilame 400 ml vandens ir paverdame 5 min. Nukošiame. Pilame atgal į puodą, supilame likusį vandenį ir užverdame, jei labai rūgštu, pridėkite dar cukraus. Sudedame manų kruopas ir ant lėtos ugnies vis pamaišant verdame kol sutirštės, kol kruopos išbrinks.
Varškę su cukrumi ir šlakeliu pieno išsukame iki purios masės.
Į lėkštę pilame sriubos, į vidurį dedame varškės masės.

Sriubos konsistencija puiki, pati sriubos idėja super, tik mano pastebėjimas toks: juodieji serbentai pakankamai rūgščios uogos, tad kitą kartą (o kitą kartą šią sriubą dar tikrai virsiu), ją virsiu iš braškių - jos švelnesnio skonio, ne tokios rūgščios, reikės daug mažiau cukraus ir manau, bus daug skaniau.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą