Reikės:
1 morka;
50 g sviesto;
150 g kefyro;
10 g sėlenų;
200 g miltų;
50 g cukraus;
žiupsnelis druskos;
1 kiaušinis.
Morką išverdame ir sutriname su kefyru iki tyrės konsistencijos. Dedame cukrų, žiupsnelį druskos, mušame kiaušinį ir išmaišome. Pilame sėlenas, miltus ir gerai išmaišome. Tešla gaunasi tirštoka.
Dedame tešlos po šaukštelį į vaflinę ir kepame kol iškeps.
Skanūs, gražios oranžinės spalvos vafliai. Nėra labai trapūs, tokie šiek tiek minkštesni.
O jergutėliau Neringute, kokie įdomūs vafliai, o kaip aš Tau pavydžiu vaaaflinės :)
AtsakytiPanaikintiAčiū, ačiū.Vaflinę turiu jau gan senai, bet kažkaip po kokių poros metų pertraukos ištraukiau ją vėl į dienos šviesą. Mano mažoji padėjėja pastebėjau, kad mėgsta vaflius, vis paprašo jų, tad pradedu bandyti jų vis kitokius variantus "ale sveikesnius", įdomesnius. Šitie buvo skanūs, bet likusieji ant rytojaus buvo nebe tokie skanūs kaip pirmą dieną. Suminkštėjo. Numanau, kad būtų skanesni jei pagal šį tešlos receptą būtų kepami čirvinėj blynų keptuvėj - tokioj metalinėj širdelių formos. Bet aš jos neturiu...
AtsakytiPanaikintiGeras, reiks išbandyti :)
AtsakytiPanaikinti