2012 m. kovo 15 d., ketvirtadienis

Citrininis pyragas su rikota



Reikės:
75 g sviesto;
175 g cukraus;
75 g ricotta (rikotos);
175 g miltų;
3 kiaušinių;
1 citrinos;
1,5 arb. š. kepimo miltelių;
cukraus pudros.

Citrina švariai nuplaunama, nutarkuojama žievelė, išspaudžiami 3 valg. šaukštai citrinos sulčių. Kiaušinių baltymai atskiriami nuo trynių. Suminkštintas sviestas ištrinamas su cukrumi. Sudedama ricotta ir gerai ištrinama. Pastoviai maišant po vieną sudedami kiaušinių tryniai. Suberiamos citrinos žievelės, 2 valg. šaukštai miltų, supilamos citrinos sultys ir išmaišoma. Likę miltai sumaišomi su kepimo milteliais, suberiami į tešlą ir išmaišomi. Baltymai išplakami iki standžių putų ir supilami į tešlą. Viskas atsargiai išmaišoma. Į kepimo formą (22 cm skersmens) išteptą sviestu, supilama paruošta tešla. Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 180 laipsnių temperatūroje apie 40 – 45 min. Iškepęs citrininis pyragas su ricotta paliekamas orkaitėje 10 min. pravėsti. Citrininis pyragas su ricotta išimamas iš kepimo formos, apibarstomas cukraus pudra ir patiekiamas. Skanaus.

Receptas rastas: http://www.patiekalu-receptai.lt/pyragu-receptai/citrininis-pyragas-su-ricotta/

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą