2012 m. kovo 30 d., penktadienis
Sausainukai "Sraigės"
Reikės:
200 g varškės;
1 kiaušinis;
4 v.š. cukraus;
7 v.š. pieno;
7 v.š. aliejaus;
miltų, kad tešla neliptų prie rankų ir būtų galima kočioti;
1 a.š. kepimo miltelių;
žiupsnelis druskos.
Įdarui: obuolys, žiupsnelis cinamono ir šaukštas cukraus.
Varškę ištriname su kiaušiniu, pienu, aliejumi, cukrumi, druska. Beriame kepimo miltelius, išmaišome. Po truputį maišant pilame miltus. Tešla turi gautis nelimpanti, kočiojama.
Tešlą iškočioti stačiakampiu, dėti obuolių įdarą ir susukti volelį. Supjaustyti griežinėliais ir kepti orkaitėje apie 20min 200C.
Įdaro paruošimas: obuolį supjaustome nedideliais gabaliukais, sumaišome su cukrumi ir cinamonu.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą