2012 m. balandžio 30 d., pirmadienis
Karamelė
Reikės:
200 g cukraus;
80 g sviesto;
120 g grietinėlės.
Sviestą išlydome. Grietinėlę pašildome (ir grietinėlę šildžiau, ir sviestą lydžiau mikrobangėje).
Cukrų supilame į puodą ir kaitiname ant lėtos ugnies kol jis visiškai ištirps - taps skysta masė. Nukeliame nuo ugnies.Supilame sviestą. Išmaišome. Supilame grietinėlę. Išmaišome. Karamelė dar nėra graži ir vientisa, todėl dedame dar ant lėtos ugnies ir nuolat maišant pakaitiname, paverdame kol visa masė taps graži vienalytė.
Supilstome į indelius ir laikome šaldytuve.
Skonis labai primena Rududu, tik daug skaniau :-)
Receptas paimtas iš: http://www.7ravioli.com/karamele/html
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą