2012 m. gegužės 21 d., pirmadienis

Avižinių dribsnių apkepas su mėsa

Reikės:
170 g avižinių dribsnių;
500 g pieno;
žiupsnelis krapų;
250 g virtos mėsos (naudojau kiaulienos kumpį);
1 nedidelis svogūnas;
1 kiaušinis;
druskos pagal skonį;
mėgiamų prieskonių;
3-4 v.š. tarkuoto ūrio;
50 ml liesos grietinėlės.

Užvirinkite pieną, supilkite avižinius dribsnius, pasūdykite pagal skonį ir išvirkite tirštą košę. Užberkite krapus, išmaišykite ir palikite atvėsti.
Virtą mėsą sumalkite kartu su svogūnu, išmaišykite, berkite pagal skonį druskos, prieskonių.
Į atvėsusią avižinių dribsnių košę muškite kiaušinį, išmaišykite.
Pusę košės sudėkite į kepimo indą, ant jos - visą mėsą, ant mėsos - likusią košę. Ant viršaus pabarstykite tarkuoto sūrio ir užpilkite liesos grietinėlės.
Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 25min 180C.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą