2012 m. gegužės 8 d., antradienis

Balandėliai su dešrelėmis

Reikės:
nedidelis kopūstas;
pieniškų dešrelių (arba kokių kitų mėgiamų);

padažui: pomidorų padažo, miltų.


Kopūstą (nupjovus kotą) apverdame vandenyje. Išskirstome lapais.
Jei lapai nėra labai dideli, dešreles galime pjauti per pusę. Imame vieną kopūsto lapą, nupjauname storają lapo dalį, dedame dešrelę ir susukame į "tūbelę".
Taip padarytus visus "balandėlius" dedame į kepimo skardą ir dedame į orkaitę kepti 180C kol pasiruošite padažą (keletui minučių).
Puode užviriname apie litrą vandens. Įdedame apie penkis valgomus šaukštus pomidorų padažo, žiupsnelį druskos. Puodelyje su vandeniu dedame pora šauktų miltų ir išmaišome, kad tešla gautųsi skystesnė už blynų (jei miltų poros šaukštų neužtenka, įdėkite daugiau).
Kai vanduo su pomidorų padažu užverda, nuolat maišant supilame ištirpintus miltus. Padažas sutirštėjo.
Padažą užpilame ant orkaitėje kepančių balandėlių ir paliekame kepti apie pusvalandį 180C.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą