Reikės:
1 didelis svogūnas;
300 g pievagrybių;
120 ml ryžių kruopų;
3 batono riekelės;
100 ml pieno;
4 v.š. miltų;
druskos pagal skonį;
mėgiamų prieskonių;
1 kiaušinis.
Ryžius išvirti. Pievagrybius nulupti, perpjauti pusiau ir apkepinti keptuvėje. Pusę svogūno supjaustyti kubeliais ir kartu su pievagrybiais pakepinti.
Mėsmale sumalti išvirtus ryžius, pakepintus pievagrybius, likusį svogūną, piene mirkytas batono riekeles. Mušti kiaušinį, berti druskos, prieskonių, miltus. Išmaišyti. tešla labai lipni gaunasi, bet drėgnomis rankomis darome kotletukus ir kepame keptuvėje su trupučiu aliejaus.
Labai skanūs kotletukai. Patiko labai.
Kas yra ryziu kruopos?
AtsakytiPanaikintiPaprasčiausi ryžiai.
AtsakytiPanaikinti