Reikės:
Sriubai:
150 g braškių;
250 ml vandens;
1 v.š. krakmolo;
cukraus pagal skonį.
Varškės kukulaičiams:
180 g varškės;
1 kiaušinis;
3 v.š. miltų;
žiupsnelis druskos ir cukraus.
Sriubai:
Braškes sutriname į tyrę. Užpilame vandeniu, cukrumi ir užverdame. Pusėje puodelio vandens ištirpiname krakmolą ir nuolat maišant supilame į verdantį vandenį su braškėmis. Nuolat maišome kol užverda ir sutirštėja. Išjungiame viryklę.
Kukulaičiams:
Varškę, druską, cukrų ir kiaušinį išmaišome. Suberiame miltus ir gerai išmaišome. Atskirame puode užverdame vandenį ir drėgnomis rankomis darome varškės kukulaičius (aš dariau tokius pailgus pirštelius). verdame apie 5 min. Patiekiant pilame braškių sriubos į lėkštę, tada į ją dedame kukulaičius.
Skanaus.
Sriuba labai patiko. Labai labai. Tinka tiek kaip šalta sriuba, tiek kaip karšta.
Receptas rastas žurnale : Iš varškės ir sūrio.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą