Reikės:
6 riekelių batono;
2 kiaušinių;
200 ml pieno;
2 v.š. cukraus;
150 g gervuogių.
Batoną supjaustome kubeliais ir apskrudiname keptuvėje.
Sudedame apskrudusius kubelius į kepimo indą.
Pieną, cukrų ir kiaušinius gerai išplakame.
Į kepimo indą beriame gervuoges, ant jų užpilame pieno plakinį.
Dedame į įkaitintą orkaitę ir kepame apie pusvalandį 180C.
Pastebėjimas: sekantį kartą dėčiau kitokias uogas, ne gervuoges, nes su gervuogėmis gavosi uogos kartokos ( jos šiek tiek karstelėjusios buvo ir nekeptos, gal su saldžiomis gautųsi kitaip). Manau, puikiai tiktų avietės arba netgi bananai.
Receptas iš žurnalo: Uogų patiekalai.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą