2012 m. rugpjūčio 6 d., pirmadienis

Kefyrinis želė pyragas

Reikės:
750 g pasukų su skoniu (dėjau bananines);
cukraus (jeigu norisi saldžiau);
3 v.š. želatinos;
norimų vaisių (dėjau bananus du ir persiką);
1 sausainių pokelis  - 180g (dėjau paprastą Gaidelį);
pieno šiek tiek (sausainiams mirkyti).

Truputyje vandens ištirpiname želatiną, cukrų (jei norisi saldžiau), atvėsiname ir atsargiai supilame į pasukas.
Padedame į šaldytuvą stingti.
Piene išmirkome sausainius (trumpai labai, tiesiog įdedame į pieną ir už keletos sekundžių iššimame), sudedame ant formos dugno. Vaisius supjaustome ir sudedame ant sausainių. Pasukas, kurios jau šiek tiek apstingusios, išplakame mikseriu ir supilame ant vaisių. Dedame į šaldytuvą kol sustings (aš palikau nakčiai, nes dariau vakare).
Puikus, lengvas, gaivus tortukas - pyragas.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą