2012 m. rugsėjo 30 d., sekmadienis

Laiveliai su mėsa

Reikės:
tešlai:
110 g sviesto;
300 g miltų;
1 kiaušinio;
žiupsnelis druskos;
80 ml vandens.

Įdarui:
150 g kiaulienos kumpio;
1 nedidelis svogūnas;
druska;
prieskonių žiupsnelis;
petražolių keletas.

Gaminame tešlą:
Sviestą supjaustome gabaliukais, beriame miltus ir rankomis triname kol pasidaro trupiniai ir sviesto gabalų nelieka. Mušame kiaušinį ir supilame vandenį. Išminkome tešlą.

Įdarui:
mėsą supjaustome smulkiais kubeliais kartu su svogūnu. Beriame druskos, prieskonių ir lengvai apkepiname keptuvėje.

Imame tešlos gabaliuką, padarome blyną, dedame įdaro ir suspaudžiame kraštus tarsi formuotume laivelį.
Dedame į kepimo skardą ir kepame laivelius apie 20-25min 180C.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą