Reikės:
150 g varškės;
50 g grietinės;
40 g cukraus;
1 nedidelis kiaušinis;
200 g miltų;
60 g sviesto;
žiupsnelis druskos.
Pabarstymui:
cinamono, cukraus.
Varškę išsukame su grietine, beriame cukrų, išmaišome. Išlydome sviestą ir supilame į varškės masę. Mušame kiaušinį, beriame žiupsnelį druskos ir išmaišome. Pilame miltus ir išminkome. Tešla gaunasi tokia pusiau lipni, bet minkyti eina.
Visą tešlą iškočiojame ant riebalais patepto stalo. Beriame cinamono, cukraus. Pusę tešlos lakšto susukame į ritinėlį, kita pusę susukame tai pat (gaunasi du ritinėliai, kurie susitinka per vidurį). Supjaustome riekelėmis, dedame į kepimo popieriumi ištiestą skardą ir kepame įkaitintoje 180C orkaitėje apie 15min.
Receptas pagal Beatos naują knygą "Kepiniai"
Nuotrauka manoji pasimetė kažkur...
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą