Reikės:
tešlai:
70 g sviesto;
270 ml miltų;
50 g cukraus;
1 a.š. kepimo miltelių;
1 kiaušinis.
Į dubenį beriame miltus, cukrų, kepimo miltelius ir gabaliukais pjaustytą sviestą. Triname masę tarp pirštų, kad gautųsi biri, į šlapią smėlį panaši masė. Tada mušame kiaušinį ir išminkome prie pirštų nelimpančią masę. Dedame ją į šaldytuvą kol paruošime įdarą.
Įdarui:
100 g sviesto;
200 g kokoso drožlių;
50 g cukraus.
2 v.š. obuolių uogienės.
Sviestą išlydome, dedame į jį cukrų, obuolių uogienę ir išmaišome. Supilame kokoso drožles ir gerai išmaišome.
Imame tešlą, aš ją suplėšiau į skardą gabaliukais ir po to pirštais prispaudžiau prie kepimo formos pagrindo, kad neliktų tarpų (arba galima kočioti tešlos lakštą ir perkelti jį į skardą). Ant tešlos sudedame įdarą, jį paspaudžiame, kad neliktų birus.
Dedame į įkaitintą orkaitę ir kepame apie pusvalandį 180C.
Receptas iš žurnalo "Pyragai"
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą