2012 m. lapkričio 13 d., antradienis

Moliūgų duona

Reikės:
300 g moliūgo;
pakelis sausų mielių;
2 v.š. skysto medaus (jeigu medus jau sukietėjęs, pašildome jį mikrobangų krosnelėje);
žiupsnelis druskos;
80 g įvairių sėklų (dėjau saulėgrąžas ir linų sėmenis);
apie 400 g miltų.

Moliūgą išverdame vandenyje, nusunkiame ir sutriname į tyrę. Dedame viską į duonkepę: moliūgo tyrę, mieles išmaišytas su 50 ml šilto moliūgo nuoviro, medų, druską, sėklas ir miltus.
Aš miltų pyliau 350 g ir po to šiek tiek dar pridėjau, nes tešla buvo minkštoka.
Išminkytą tešlą pakildiname, formuojame duoną ir kepame orkaitėje apie 25-20min 180C.

Receptas iš žurnalo: Rudens gėrybės. Duona patiko labai.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą