Reikės:
100 g sviesto;
1 kiaušinis;
50 g cukraus;
1 a.š. kepimo miltelių;
50 g žemės riešutų chalvos;
2 obuoliai.
Sviestą supjaustome kubeliais, mušame kiaušinį, cukrų, kepimo miltelius ir lengvai išmaišome. Pilame miltus. Rankomis minkome, kol sviesto gumuliukai susiminkys ir tešla nelips prie rankų. Tešlą dedame pusvalandžiui į šaldiklį.
Pusę tešlos sutarkuojame, ant jos supjaustome gabaliukais obuolius, o ant obuolių suberiame smulkintą chalvą. Ant viršaus sutarkuojame likusią tešlą. Dedame į įkaitintą orkaitę ir kepame apie 25min 180C.
O kiek reikia miltu?
AtsakytiPanaikintiŽiūriu, kad nenurodžius kiekio. Bet orentuotis pagal tešlą - tešla turi nelipti prie rankų ir gautis tarkuojama.
AtsakytiPanaikinti