2012 m. gruodžio 20 d., ketvirtadienis

Morkų - mėsos kotletai

Reikės:
500 g virtų morkų;
500 g maltos kiaulienos;
1 kiaušinis;
džiuvesėlių pora saujų;
druskos pagal skonį;
mėgiamų prieskonių;

padažui:
400 ml pieno;
miltų;
200 ml vandens.


Morkas sutarkuojame burokine tarka, mušame kiaušinį, dedame maltą mėsą ir išamišome. Dedame prieskonius, druską, džiuvesėlius ir išminkome. Formuojame kotletukus. Dedame į kepimo indą ir kepame apie pusvalandį orkaitėje.
Padažui:
Pieną užviriname, puodelyje vandens išmaišome miltus, kad gautųsi tarsi blynų tešla. Pieną pasūdome, į verdantį pieną supilame vandens ir miltų tešlą ir nuolat maišant užverdame. Kai sutirštėja, nukeliame nuo viryklės.
Iškepusius kotletukus apliejame padažu. Skanaus.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą