2012 m. gruodžio 20 d., ketvirtadienis

Neminkoma duona

Reikės:
275 g miltų;
175 ml šilto vandens;
10 g šviežių mielių;
1 a.š. druskos.

Mieles ištirpiname poroje šaukštų vandens ir tada supilame likusį šiltą vandenį. Suberiame miltus, druską ir šaukštu išmaišome. Tik neminkome. Tešlą uždengiame maistine plėvele (arba įdedame į didesnį maišelį kartu su indu). Paliekame nakčiai (apie 12 val.). Ryte tešlą randame pakilusią. Jos neminkome. Stalą pabarstome miltais, išverčiame ten tešlą, ant tešlos tai pat pabarstome miltų. Tešlą tempiame į stačiakampį. Tada sulankstome ją į tris dalis. Tada pasukame tešlą į priešingą pusę, vėl ištempiame į stačiakampį ir sulankstome į tris dalis. Suformuojame rutuliuką. Dedame į kepimo skardą ir paliekame dar porai valandų.
Įkaitiname orkaitę iki  250 C, dedame duoną, ir kepame dešimt minučių. Po to sumažiname karštį iki 230 ir kepame dar 10min., po to sumažiname iki ąū0C ir pakepame dar 10min. Kepaliukas turi gražiai parusti.

Na ką galiu pasakyti apie šią duoną. Labai patiko. Lengvai pagaminama ir skonis puikus. Pati duona tokia korėta, skani, minkšta. Super.
Receptas jei neklystu rastas supermamose.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą