- 4 v. šaukštų (56 g.) sviesto
- 230 g. stambiai kapoto juodojo šokolado
- 1/2 stiklinės (100 g.) cukraus
- 2 didelių kiaušinių
- 2 a. šaukštelių vanilinio cukraus arba 1 a. šaukštelio vanilinės pastos
- 195 g. kvietinių miltų
- žiupsnelio druskos
- 1/2 a. šaukštelio kepimo miltelių
- apie 1,5 stiklinės cukraus pudros apvoliojimui
Kiaušinius išsukite su cukrumi kol padvigubės (apie 3-5 min.), įberkite vanilinį cukrų bei supilkite pravėsusią šokoladinę masę ir gerai viską išmaišykite.
Dubenyje sumaišykite sausus produktus (miltus, kepimo miltelius, druską). Suberkite į paruoštą masę ir gerai išmaišykite.
Masę uždenkite maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą keliom valandom arba pernaktį, kad gerai atvėstų.
Iš atvėsusios masės formuokite maždaug graikinio riešuto dydžio rutuliukus. Gausiai apvoliokite cukraus pudra ir dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą palikdami nemažus tarpelius, nes kepant rutuliukai išsipūs.
Kepkite 165 °C orkaitėje apie 8-10 minučių, kol krašteliai pradės kietėti, bet viduriukas dar šiek tiek minkštas.
Receptas iš: http://www.neringa-blogas.com/kulinarija/vaiku-gimtadieniui/sutrukineje-sausaineliai.html#more-7865
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą