2013 m. vasario 5 d., antradienis

Bananinės spurgytės

Reikės:
13 g mielių;
150 g nuluptų bananų (man į tokį svorį gavosi pusantro banano);
350 g miltų;
50 g cukraus;
1 kiaušinis;
25 g sviesto;
žiupsnelis druskos;
250 ml pieno.

Mieles ištriname su šaukšteliu cukraus, tada supilame į šiltą pieną. Ištirpiname. Mušame kiaušinį, beriame cukrų, lydytą sviestą, druską ir išmaišome. Sutarkuojame burokine tarka bananus. Sudedame į tešlą, išmaišome. Supilame miltus ir gerai išmaišome. Tešla gaunasi grietinės tirštumo.
Tešlą paliekame pakilti (man pakilo per valandą, palikau šalia radiatoriaus).
Puode užkaitiname aliejų, šaukštu dedame tešlos į aliejų. Verdame ant lėtos ugnies kol gražiais parus. Skanaus.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą