2013 m. kovo 22 d., penktadienis

Beliašai

Reikės:
200 ml pieno;
1 v.š. cukraus;
20 g šviežių mielių;
1 kiaušinis;
400 g miltų;
žiupsnelis druskos;
6 v.š. aliejaus.

Tešlą gaminau duonkepėje: į šiek tiek pašildytą pieną sudėjau mieles ištrintas su cukrumi, įmušiau kiaušinį, sudėjau druską. Sudėjau miltus ir užstačiau tešlos gaminimo programą. Tešla gaunasi minkšta, vos vos limpanti prie rankų.  Po pusantros valandos tešla buvo pakilusi.

Įdarui:
300 g maltos kiaulienos;
1 kiaušinio;
mėgiamų prieskonių;
1 nedidelis smulkiai pjaustytas svogūnas;
žiupsnelis druskos.

Įdarui viską sumaišome.

Gaminimas;
Imame nedidelį tešlos gabaliuką, iškočiojame arba rankomis padarome nestorą paplotėlį, dedame į tešlos centrą gabaliuką paruošto faršo. Tešlą iš kraštų sukeliame į viršų palikdami viršuje skylutę, pro kurią matosi neuždengtas faršas.
Pagamintus paplotėlius kepame įkaitintame aliejuje (tarsi spurgas). Skanaus.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą