Puikūs ir labai skanūs.
Reikės:
apie 300 g bulvių;
125 g miltų;
1 kiaušinis;
1 v.š. sviesto;
žiupsnelis druskos.
Įdarui: stiklinė džiovintų slyvų;
Padažui:
1 v.š. džiuvesėlių;
1 v.š. cukraus;
1 v.š. sviesto;
žiupsnelis vanilinio cukraus.
Bulves nuskutame ir išverdame. Sugrūdžiame. Pilame miltus, lydytą sviestą, mušame kiaušinį, beriame žiupsnelį druskos ir išminkome tešlą. Tešla gaunasi lipni.
Įdarui: džiovintas slyvas užpilame verdančiu vandeniu, pusvalandį palaikome, nusunkiame ir sumalame mėsmale.
Imame tešlos teniso kamuoliuko dydžio gabaliukus, dedame įdarą ir formuojame rutuliukus. Dedame į verdantį vandenį ir verdame kai išvirs tris keturias minutes.
Padažui: keptuvėje sviestą išlydome, pilame džiuvėsius, cukrų, vanilinį cukrų, išmaišome. Dedame kukuliukus ir trumpai apkepiname. Skanaus.
Receptas rastas interneto platybėse, tikslaus šaltinio nepasižymėjau.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą