2013 m. kovo 13 d., trečiadienis

Bulvių virtinukai su džiovntų slyvų įdaru

Puikūs ir labai skanūs.

Reikės:
apie 300 g bulvių;
125 g miltų;
1 kiaušinis;
1 v.š. sviesto;
žiupsnelis druskos.

Įdarui: stiklinė džiovintų slyvų;

Padažui:
1 v.š. džiuvesėlių;
1 v.š. cukraus;
1 v.š. sviesto;
žiupsnelis vanilinio cukraus.

Bulves nuskutame ir išverdame. Sugrūdžiame. Pilame miltus, lydytą sviestą, mušame kiaušinį, beriame žiupsnelį druskos ir išminkome tešlą. Tešla gaunasi lipni.

Įdarui: džiovintas slyvas užpilame verdančiu vandeniu, pusvalandį palaikome, nusunkiame ir sumalame mėsmale.

Imame tešlos teniso kamuoliuko dydžio gabaliukus, dedame įdarą ir formuojame rutuliukus. Dedame į verdantį vandenį ir verdame kai išvirs tris keturias minutes.
Padažui: keptuvėje sviestą išlydome, pilame džiuvėsius, cukrų, vanilinį cukrų, išmaišome. Dedame kukuliukus ir trumpai apkepiname. Skanaus.

Receptas rastas interneto platybėse, tikslaus šaltinio nepasižymėjau.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą