2013 m. kovo 6 d., trečiadienis

Mielinė pynė su Rududu

Reikės:
250 ml pieno;
2 v.š. aliejaus;
2 v.š. cukraus;
1 a.š. sausų mielių;
žiupsnelis druskos;
apie 3  st. miltų (kad tešla neliptų prie rankų).

Įdarui: Rududu.

Sviesto sulaistymui apie 50g.

Gaminau duonkepėje: pašildytą pieną supyliau, sudėjau mieles, aliejų, cukrų, druską, miltus ir užminkiau tešlą. Pakildintą tešlą padaliname į tris vienodas dalis, iškočiojame, dedame įdarą, susukame vyniotinukus, juos sulaistome sviestu, supiname kasą. Viršų apibarstome riešutais, aguonomis arba sezamu. Kepame orkaitėje kol gražiai pagels.
Skanaus.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą