2013 m. kovo 5 d., antradienis

Varškės pyragas su braškių uogiene

Reikės:

tešlai:
170 g sviesto;
70 g cukraus;
1 a.š. kepimo miltelių;
450 ml miltų.


Varškės masei:
800 g varškės;
1 kiaušinis;
40 g cukraus;
200 g braškių uogienės (arba konservuotų braškių);
2 v.š. krakmolo.

Tešlos paruošimas: sviestą supjaustome gabaliukais. Pilame cukrų, kepimo miltelius ir miltus. Viską triname tarp pirštų, kol pasidarys smėlinė tešla - biri, stipriau suspaudus sulimpanti ir pajudinus - vėl subyranti į "smėlį".
Pusę tešlos (gal šiek tiek daugiau) pilame į kepimo formos dugną. Prispaudžiame pirštais, kad tešla prliptų.

Varškės masės ruošimas: varškę, kiaušinį, cukrų, braškių uogienę ar konservuotas braškes išmašome. Dedame krakmolą ir išmaišome. Varškę paskeleidžiame ant tešlos. Ant varškės - užbarstome likusią tešlą.
Dedame į įkaitintą orkaitę ir kepame apie 35-40min 180C.
Pjaustome atvėsusį.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą