2013 m. balandžio 3 d., trečiadienis

Kakaviniai mieliniai rutuliukai

Reikės:
240ml šilto pieno;
80ml vandens;
30g margarino;
žiupsnelis drusko;s
2 v.š. cukraus;
apie 450 g miltų (arba tiek, kad tešla butu minkoma)
pakelis sausu mielių.
Apvalkalui: 80g tirpinto margarino,
Kakavos, cukraus - proporcijos maždaug šaukštui kakavos du šaukštai cukraus.
Užminkome mielinę tešlą. Minkiau duonkepėje, supyliau pieną, vandenį, mieles, cukrų, tirpintą margariną ir miltus. Kai tešla pakilo, padalinau ją į daug rutuliukų - maždaug graikinio riešuto dydžio. Kiekvieną rutuliuką pamirkome svieste, tada apvoliojame kakavos - cukraus mišinyje. Dedame i kepimo formą ir kepame įkaitintoje orkaitėje 180 C 40min.

Gavosi labai labai skaniai.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą