2013 m. balandžio 3 d., trečiadienis

Pyragas "Angelo ašraros"

Pagaliau šį pyragą išbandžiau ir aš. Patiko, skanus, kaip ir visi varškės pyragai, be to, labai gražus, nes ant pyrago viršaus atsiranda labai gražios "ašarėlės". Pas mane tų "ašarėlių" nedaug atsirado, vėliau pamačiau, kad šioje foto jų iš vis net nesimato.
Taigi, šiam pyragui reikės:

Pagrindas:
1 stiklinė miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
80 g sviesto
2 šaukštai cukraus
1 mažas kiaušinis

Įdaras:
500 g varškės
cukraus 0,5 stiklinės
3 kiaušinių tryniai
1 šaukštas manų kruopų
100 g grietinės
vanilės pagal skonį

Suflė:
3 baltymai
5 šaukštai cukraus pudros.

Pagrindas:
Sumaišykite miltus su kepimo milteliais ir sukapokite su atšaldytu sviestu. Sudėkite likusius produktus ir išminkykite tešlą. Tešlą suvyniokite į polietileno plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 30 minučių.Įdaras
Maišykite visus ingredientus maišytuvu, kol gausis vientisa masė.
Išimkite tešlą iš šaldytuvo ir sudėkite į kepimo formą (skersmuo maždaug 23 cm).
Ant tešlos sudekite varškės įdarą.
Kepkite 180 laipsnių temp. 30 min.
Suflė sluoksniui suplakite kiaušinių baltymus su cukraus pudra..
Išimkite pyragą, sudėkite suflė ir kepkite dar 10-15 minučių iki auksinės rudos spalvos.
Išimkite ir leiskite pyragui gerai atvėsti. Galima palikti vėsti orkaitėje.
Receptas iš: http://www.perkuvaikui.lt/idomu/?module=article&id=88

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą