2013 m. gegužės 15 d., trečiadienis

Bananų duona

Reikės:
2 kiaušiniai;
100 g cukraus;
3 vidutino dydžio bananai;
200 ml kefyro;
50 g sviesto;
200 g miltų;
1 a.š. kepimo miltelių;
žiupsnelis druskos;
1 a.š. cinamono;
80 g graikinių riešutų.

Kiaušinius lengvai išplakame su cukrumi. Dedame bananus (juos sulaužome pirštais į gabaliukus, truputį juos pirštais pamaigome). Dedame bananus į kiaušinių plakinį. Tai pat pas kiaušinius pilame ištirpintą sviestą ir kefyrą. Išmaišome. Kitame dubenyje išmaišome miltus, cinamoną, kepimo miltelius ir druską. Graikinius riešutus pirštais patrupiname, kad šiek tiek susismulkintų. Miltų mišinį su riešutais pilame į kiaušinių plakinį ir išmaišome. Tešla gaunasi tiršta. tešlą pilame į kepimo formą pateptą trupučiu aliejaus ir kepame 180C įkaitintoje orkaitėje apie 40min.

Receptas iš Beatos knygos "metai Beatos virtuvėje" psl. 180.

Duonytė tikrai labai skani, kvapni, drėgna. Patiko visai šeimynai :-)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą