2013 m. liepos 2 d., antradienis

Lavašo koldūnai

Reikės:
1 didelio stačiakampio lavašo;
500 g maltos mėsos;
1 kiaušinio;
2 v.š. majonezo;
mėgiamų prieskonių;
druskos pagal skonį;
1 didelė morka;
1 svogūnas.


Maltą mėsą išminkome su majonezu, prieskoniais, druska. Morką sutarkuojame, svogūną supjaustome kubeliais. Morką ir svogūną apkepiname keptuvėje.
Ant lavašo užtepame maltos mėsos įdarą (ant viso lavašo neužteks, tačiau puikiai pakaks faršu padengti maždaug pusę lavašo). Lavašą susukame į ritinį ir supjaustome riekelėmis sulig mažojo piršto ilgis. Ritinėlius sudedame į keptuvę ant morkų, užpilame vandens, kad beveik viską apsemtų (pasūdome) ir kepame apie 20min uždengtoje keptuvėje. Jei vanduo nugaruoja, vandens dar įpilame (lavašas tai pat sugers vandenį, tad vandens tikrai reikės įpilti dar).Skanaus.
Apie šį patiekalą galiu pasakyti tik tiek, kad mano išrankusis vyras jį paragavęs pasakė: "Labai labai skanu. Šitie tikrai labai patinka".

Receptas pagal: http://tangosuhelena.blogspot.com/

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą