2013 m. rugpjūčio 1 d., ketvirtadienis

Kotletukai su bulvėmis

Reikės:
1 kg maltos kiaulienos;
4 žalios bulvės;
5-7 vnt riekelių batono;
1 svogūnas;
1 kiaušinis;
pienas;
druskos pagal skonį;
prieskoniai.


Bulves nuskutame ir sutriname blenderiu į tyrę. Svogūną nulupame ir tai pat blenderiu sutriname į tyrę. Viską dedame į maltą kiaulieną. Batono riekeles pamirkome piene, nusunkiame ir sumalame (arba sugrūdžiame buvlių trintuve, kad masė būtų panaši į maltą). Mušame kiaušinį, dedame druską, prieskonius ir masę gerai išminkome. Formuojame kotletukus ir apkepiname keptuvėje.
Puode užverdame vandenį ir sudedame kotletukus. Pasūdome. Verdame apie 20 min.
Tada jei vandens daug, vandenį šiek tiek nupilame, dedame pomidorų padažo, užverdame, ir padažą sutirštiname miltais (puodelyje vandens išmaišome miltus ir palengva supilame į verdantį vandenį su kotletais).
Užverdame. Išjungiame viryklę.
Labai skanūs, minkšti kotletukai.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą