2013 m. rugsėjo 9 d., pirmadienis

Obuolinis pyragas su vynuogemis

Reikia:
pyragui:
150 g rudojo cukraus;
150 g sviesto;
3 kiaušinių;
2 - 3 rūgščių obuolių;
100 - 150 g mažųjų besėklių vynuogių "Sultana";
200 g miltų;
žiupsnelio druskos;
šaukštelio kepimo miltelių;
2 šaukštelių malto cinamono.
Obuolius nulupame, išsėkliname ir supjaustome nedideliais gabalėliais.
Minkštą sviestą ištriname su cukrumi iki purumo. Po vieną įmušame kiaušinius, gerai išmaišant po kiekvieno.
Suberiame išsijotus ir su kepimo milteliais, cinamonu bei druska sumaišytus miltus. Švelniai išmaišome.
Įmaišome pjaustytus obuolius bei vynuoges.
Tešlą sukrečiame į kepimo formą ir kepame 190 laipsnių kaitros orkaitėje apie 45 - 50 minučių. Tikriname sausu mediniu pagaliuku.
Gerai ataušiname.
Skanaus.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą