Reikės:
500 g maltos kiaulienos;
1 kiaušinis;
penkios saujos ryžių dribsnių(arba šiek tiek mažiau, priklauso nuo kiaušinio dydžio ir faršo skystumo);
1 svogūnas;
druskos pagal skonį;
mėgiami prieskoniai.
Svogūną sutarkuojame burokine tarka ir sumaišome su malta kiauliena, kiaušiniuk druska, prieskoniais. Po saujelę pilame ryžių dribsnius ir minkome. Masė turi gautis formuojama, ne skysta.
Įdarui:
šešios riekelės grietinėlės sūrio (naudojau su paprikomis);
du nedideli obuoliai arba vienas didelis.
Gaminimas:
Imame gabaliuką paruošto faršo, delne jį išplojame kaip blyną, dedame riekelę sūrio (mano sūrio riekelės pjaustytos plonai plonai, ir didelės, tad faršą išplojau per plaštakos dydį), ant sūrio dedame šauktelį kubeliais pjaustytų obuolių ir suformuojame kotletuką. Gaunasi toks nemažas. Padarome taip su visu faršu, gaunasi šeši kotletai. Apkepiname keptuvėje. Tada perdedame į puodą su verdančiu vandeniu ir troškiname ant lėtos ugnies apie 20 min. Baigiant troškintis įpilame liesos grietinėles, jei reikia, dar pasūdome ir sutirštiname padažą miltais.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą