2014 m. gegužės 7 d., trečiadienis

Brigadeiros - Braziliški saldainiai

Reikės:
indelio kondensuoto pieno (385g);
30 g sviesto;
1 v.š. kakavos.

Saldainukų apvoliojimui: aš naudojau džiuvesėlius.

Kondensuotą pieną pilame į keptuvę, dedame sviestą, kakavą ir ant silpnos ugnies ugnies kaitiname apie dešimt minučių. Masė turi sutirštėti, kad perbraukus mentele per keptuvės dugną, masė sugrįžta atgal per pora sekundžių. Maišome intensyviai, kad neprisviltų. Išjungiame viryklę ir masę atšaldome bent pusvalandį šaldytuve. Aš dėjau į šaldiklį.
Rankas patepame aliejumi ir formuojame rutuliukus, juos apvoliojame džiuvesėliuose ir dedame į saldainių popierėlius. Laikome šaldytuve.
Labai saldūs, bet skanūs saldainukai. Puikiai tiktų ir koks nors įdaras - riešutas.

Receptas iš Beatos naujausios knygos mamoms.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą