2014 m. birželio 19 d., ketvirtadienis

Vištienos apkepas

Reikės:
1 vištos krūtinėlė;
3 morkos (vidutinio dydžio);
2 svogūnai;
200 g lydyto sūrio;
pieno;
bulvių;
druskos pagal skonį;
mėgiamų prieskonių.

Bulves išverdame ir sutriname su pienu į bulvių košę. Bulvių ir pieno proporcijų nerašau, nes nematavau, bet imkite bulvių apie kg galite ir daugiau. Aš ėmiau gal apie pora kg.
Bulvių koše išklojame kepimo skardą.
Vištos filė supjaustome gabaliukais, svogūną kubeliais, o morkas sutarkuojame burokine tarka. Viską dedame į keptuvę, beriame druskos, prieskonių ir trumpai apkepiname. Pilame 200 ml vandens ir dedame lydytą sūrelį. Išmaišome kol šis ištirps.
Ant bulvių košės sudedame paruoštą vištieną, gražiai paskirstome ir dedame į orkaitę. Kepame apie 25 min 180 C.
Labai skanu ir sotu. Iš šio kiekio gaunasi nemaža skardelė, tad jei valgytojų mažiau, pamažinkite kiekius.
Skanaus.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą