2014 m. rugsėjo 1 d., pirmadienis

Traški vištiena su pievagrybiais

Reikės:
1 vištos filė;
krakmolo;
1 česnako skiltelės;
mėgiamų prieskonių;
300 g pievagrybių;
2 v.š. acto;
3 vidutiniai svogūnai.

Pievagrybius nulupame, jei dideli, padaliname pusiau arba į keturias dalis. Puode užkaičiame vandenį, jam užvirus, pilame pora šaukštų acto, sudedame pievagrybius ir verdame dešimt minučių.
Filė supjaustome nedideliais kubeliais, įspaudžiame česnaką, dedame prieskonius ir gerai išmaišome. Pilame krakmolą (aš dėjau apie penkis šaukštus) ir gerai sumaišome vištos filė, kad kiekvienas gabalėlis pasidengtų krakmolu. Keptuvėje įkaitiname aliejų ir kepame filė apie dešimt minučių vis pamaišant. Kitoje keptuvėje pakepiname stambesniais kubeliais pjaustytą svogūną iki kol suminkštės. Iškeptą vištieną sumaišome su svogūnais, virtais pievagrybiais. Patiekiau su ryžiais. Tikrai labai skanu. Dukrytė sakė, kad skanūs grybukai, tad kitą kartą jų dėčiau daugiau. Tai pat dėčiau daugiau svogūnų.
Skanaus.

Receptas iš: http://shirshiulizdas.blogspot.com/2012/01/traski-vistiena-su-pievagrybiais.html

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą