Reikės:
500 g moliūgo tarkuoto ne pačia smulkiausia tarka, bet ir ne burokine;
100ml cukraus;
120 ml aliejaus;
2 kiaušiniai;
450 ml miltų;
1 a. š. kepimo miltelių;
spanguolių.
Į moliūgo masę mušame kiaušinius, dedame cukrų, aliejų, kepimo miltelius ir išmaišome. Dedame miltus ir išmaišome. Tešla gaunasi tiršta. Dedame į keksiukų formeles. Į kiekvieną keksiuką įspaudžiame po tris spanguoles. Kepame apie 15-20 min 180C.
2014 m. rugpjūčio 27 d., trečiadienis
2014 m. rugpjūčio 25 d., pirmadienis
Agurkų griežinėliai pomidorų padaže
5 kg agurkų,
0,5 l pomidorų padažo,
1 st. acto,
1 st cukraus,
2 v.š. druskos,
1 st. aliejaus,
galvutė česnako.
Agurkus supjaustyti griežinėliais, o kurie per dideli prieš tai perpjauti per pusę. Sudėti į puodą ir viską supilti ant viršaus. Kai užverda, pavirti 5 min, sudėti smulkintą česnaką ir dar 3 min pavirti,kol agurkai pradės keisti spalvą, bet ne ilgiau kaip 10 min. Sudėti į stiklainius ir sandariai uždaryti.
P.S. Išeina 10 0,5 l stiklainių.
Receptas iš: http://laimosvirtuve.blogspot.com/2012/08/agurku-griezineliai-pomidoru-padaze.html
0,5 l pomidorų padažo,
1 st. acto,
1 st cukraus,
2 v.š. druskos,
1 st. aliejaus,
galvutė česnako.
Agurkus supjaustyti griežinėliais, o kurie per dideli prieš tai perpjauti per pusę. Sudėti į puodą ir viską supilti ant viršaus. Kai užverda, pavirti 5 min, sudėti smulkintą česnaką ir dar 3 min pavirti,kol agurkai pradės keisti spalvą, bet ne ilgiau kaip 10 min. Sudėti į stiklainius ir sandariai uždaryti.
P.S. Išeina 10 0,5 l stiklainių.
Receptas iš: http://laimosvirtuve.blogspot.com/2012/08/agurku-griezineliai-pomidoru-padaze.html
Kotletai su įdaru
Reikės:
700 g maltos mėsos;
1 kiaušinis;
1 v.š. majonezo;
2 saujos avižinių dribsnių;
1 svogūnas;
druskos pagal skonį;
mėgiamų prieskonių.
Įdarui:
du vidutinio dydžio rauginti agurkai;
philadelpios sūris su česnakais.
Džiuvesėliai.
Maltą mėsą sumaišome su tarkuotu svogūnu ir likusiais produktais.
Įdarui: agurkus supjaustome kubeliais ir sumaišome su sūriu.
Formuojame kotletus, į vidų dedame po šaukštą įdaro ir gražiai suformuojame. Pavoliojame džiuvesėliuose ir sudedame į kepimo skardą.
Kepame apie pusvalandį 180C.
Man gavosi 7 nemaži kotletai.
Labai skanūs kotletukai gavosi.
Skanaus.
700 g maltos mėsos;
1 kiaušinis;
1 v.š. majonezo;
2 saujos avižinių dribsnių;
1 svogūnas;
druskos pagal skonį;
mėgiamų prieskonių.
Įdarui:
du vidutinio dydžio rauginti agurkai;
philadelpios sūris su česnakais.
Džiuvesėliai.
Maltą mėsą sumaišome su tarkuotu svogūnu ir likusiais produktais.
Įdarui: agurkus supjaustome kubeliais ir sumaišome su sūriu.
Formuojame kotletus, į vidų dedame po šaukštą įdaro ir gražiai suformuojame. Pavoliojame džiuvesėliuose ir sudedame į kepimo skardą.
Kepame apie pusvalandį 180C.
Man gavosi 7 nemaži kotletai.
Labai skanūs kotletukai gavosi.
Skanaus.
Saldžarūgštis padažas
Reikės:
2 kg valytos cukinijos,
0,5 kg valytos paprikos,
1 stiklinė cukraus,
1 stiklinė aliejaus
1,5 a.š. druskos,
0,5 l pomidorų padažo,
0,5 stiklinės acto.
Cukiniją su paprika supjaustyti kubeliais. Viska sudėti į puodą ir troškinti apie 45 min. ( laiką skaičiuojant nuo pradžios). Sudėti į stiklainius, laikyti apverstus, kol atvės, o po to jau nešam į rūsį.
P.S. Išeina 6 puslitriniai stiklainiukai.
Receptą kopinu iš čia: http://laimosvirtuve.blogspot.com/2012/08/saldziarugstis-padazas.html
Labai patiko šis tinklaraštis. Radau daug puikių idėjų.
2 kg valytos cukinijos,
0,5 kg valytos paprikos,
1 stiklinė cukraus,
1 stiklinė aliejaus
1,5 a.š. druskos,
0,5 l pomidorų padažo,
0,5 stiklinės acto.
Cukiniją su paprika supjaustyti kubeliais. Viska sudėti į puodą ir troškinti apie 45 min. ( laiką skaičiuojant nuo pradžios). Sudėti į stiklainius, laikyti apverstus, kol atvės, o po to jau nešam į rūsį.
P.S. Išeina 6 puslitriniai stiklainiukai.
Receptą kopinu iš čia: http://laimosvirtuve.blogspot.com/2012/08/saldziarugstis-padazas.html
Labai patiko šis tinklaraštis. Radau daug puikių idėjų.