2014 m. spalio 12 d., sekmadienis

Kefyro pyragas su varške


 Reikės:
430 g miltų;
100 g sviesto arba margarino;
200 ml kefyro;
70 g cukraus;
1 a.š. kepimo miltelių;
1 kiaušinis;

Įdarui:
200 g varškės;
1 kiaušinis;
3 v.š. cukraus;
uogienės.

Pilame miltus, cukrų, kepimo miltelius, dedame gabaliukais pjaustytą sviestą ir triname tarp pirštų. Pilame kefyrą, dedame kiaušinio trynį ir išminkome tešlą. Dedame ją pusvalandžiui į šaldiklį.

Daugiau negu pusę tešlos sutarkuojame ant kepimo skardos ir pirštais prispaudžiame, kad neliktų tarpelio. Pilame varškės paruoštą masę (varškę išmaišome su cukrumi ir kiaušiniu) ir ant varškės dedame uogienės, nedaug, kad tik uždengtų ar beveik uždengtų varškę. Likusią tešlą sutarkuojame ant viršaus. Patepame kiaušinio baltymu ir kepame orkaitėje apie 25 min 175C.

Skanaus.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą