Reikės:
600 g maltos kiaulienos;
1 nemažas svogūnas;
2 kiaušiniai;
1/3 batono;
pieno;
mėgiamų prieskonių;
žiupsnelis druskos;
džiuvesėlių;
apie 100 g sviesto;
200g grietinės.
Svogūną supjaustome kubeliais, pakepiname ir sumaišome su malta mėsa, prieskoniais, druska, mirkytu piene batonu. Formuojame kotletus, apvoliojame džiuvesėliuose ir apkepame keptuvėje.
Sudedame į kepimo indą. Keptuvėje išlydome sviestą, dedame grietinę, pilame apie 150 ml vandens ir pakaitiname iki vienalytės masės. Užpilame ant kotletų. Dedame į orkaitę ir kepame apie pusvalandį 180C. Daug padažo susigeria į kotletus, jie gaunasi sultigi ir labai skanūs. Sviesto aš šiek tiek pamažiau, dėjau apie 50-60g. Tikrai labai skanūs kotletai. Receptas rastas internete.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą