Reikės:
200 g perlinių kruopų;
10 v.š. cukraus;
2 v.š. grietinės.
Perlines kruopas pamirkome vandenyje bent pusdienį. Nupilame vandenį ir sausoje keptuvėjekepiname kol jos bus sausos ir birios. Tada dedame cukrų ir nuolat maišome kol jis išsilydys. Tada dedme grietinę ir dar maišome kol visa masė taps karamele.
Aš turėjau pasistačiusi puodelį su šaltu vandeniu ir įmesdavau keletą kruopų į tą vandenį ir žiūrėdavau ar "saldainis" sulipęs ar kruopos atsiskiria. Jeigu atsiskiria - tada dar kaitiname.
Kai masė tampa tinkanti, šaukštu išdėliojame ant kepimo popieriaus ir paliekame sustingti. Stingsta greitai, po keleto minučių atvėsus galima ragauti. Gaunasi panašiai kaip griliažas su saulėgrąžomis.
Skanaus.
Receptas rastas facebook'o grupėje, tik nepasižymėjau kurioje.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą