2015 m. vasario 23 d., pirmadienis

Sausainių ir varškės tortas

Tortas gaminamas labai paprastai, sotus ir iš šio kiekio gavosi didelis (man užteko virš 30-ies žmonių). Dariau kvadratinėje formoje.
Reikės:
apie 1,2  kg sausainių ("Gaidelis" arba kokie panašūs);
600 g varškės;
200 g sviesto;
500 g grietinės;
2 pakeliai želė (naudojau kivių ir citrinų);
apie 100-200
g cukraus;
pieno sausainiams pamirkyti.

Kremo ruošimas: minkštą sviestą išsukame su cukrumi. Dedame varškę, išmaišome, dedame grietinę. Gaunasi skystoka masė. Želė pagaminame kaip nurodyta ant pakuotės, tik pilame šiek tiek mažiau vandens. Sustingusią želė supjaustome gabaliukais ir dedame į kremą. Kitą kartą aš įspausčiau dar citrinos sulčių, kad būtų bent kiek rūgštelės.

Sausainius merkiame porai sekundžių į pieną ir dėliojame ant torto formos dugno iškloto maistine plėvele. Dedame kremo, tada vėl pamirkytus sausainius, vėl kremo, vėl sausainiai, kremas ir galiausiai sausainiai. Paliekame pusdieniui arba nakčiai, kad sustingtų, kremas įsigertų į sausainius.
Puošiame pagal norą.
Skanaus.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą