2015 m. balandžio 21 d., antradienis

Giros duona

TINGINIŲ DUONA! 
0,5L giros;
25g kepimo miltelių;
100g moliūgu seklų;
500g sijotų miltų.

Kepimo miltelius sumaišyti su miltais, tada dėti moliūgų sėklas ir pilti po truputėlį girą. Tada skardą ištepti sviestu ir apibarstyti sezamo sėklomis. Pilti masę į kepimo formą ir kepti 180 laipsnių įkaitintoj orkaitėj ir kepti kol paruduos . Orkaitės neatidarinėti dažnai, kad nesusmegtų. 
Kepimo formos dugną patepiau aliejumi ir pabarsčiau sezamo sėklomis. 
Man jautėsi kažkoks sodos skonis. Kitą kartą dėsiu mažiau kepimo miltelių, bersiu druskos ir kokių kmynų.
Receptas rastas facebooke.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą