2015 m. balandžio 21 d., antradienis

Varškės pyragas su konservuotais persikais

Reikės:
pagrindui:
1,5 st miltų;
65 g sviesto;
2 v.š. cukraus;
1 kiaušinio trynys;
apie 6-9 v.š. vandens.

Miltus išmaišome su cukrumi. Dedame gabaliukais pjaustytą sviestą ir pirštais sutriname tarp miltų. Dedame kiaušinio trynį ir imame minkyti tešlą. Pilame po šaukštą vandens, kol tešla gausis minkoma, ne biri. Per daug vandens iš karto nepilkite, nes tešla gausis per lipni.


Įdarui:
250 g trintos varškės;
50 g cukraus;
pokelis vanilinio pudingo miltelių;
50 g sirupo nuo konservuotų persikų;
62 g tirpinto sviesto;
v.š. krakmolo (manau, jo nereiktų, kitą kartą nedėsiu, nes varškės masė gavosi pakankamai tvirta);
2 kiaušiniai;
3-4 vnt konservuotų persikų puselių.

Varškę išmaišome su lydytu sviestu, kiaušiniais, sirupu nuo konservuotų persikų. Dedame pudingo miltelius, krakmolą ir gerai išmaišome. Sudedame kubeliais pjaustytus konservuotus persikus ir išmaišome. Masė gaunasi skystoka.

Tešlą iškočiojame ir išklojame kepimo formos dugną padarant kraštelius, kad įdaras neištekėtų. Supilame varškės įdarą. Kepame orkaitėje apie 40-50min 180C kol gražiai pagels.

Aš po to dar atvėsintą puošiau lydytu šokoladu.
Skanaus.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą