2015 m. gegužės 16 d., šeštadienis

Netikras skruzdėlynas

Reikės:

pokelis sausų pusryčių (pūstų ryžių, naudojau šokoladinius);
sirupui:
6 v.š. cukraus;
100 ml vandens;
6 v.š. medaus (naudojau dirbtinį medų).

Į vandenį supilame cukrų ir verdame kol jis ištirps. Tada sudedame medų ir verdame apie 6-8 min. Ar sirupas tvirtas, galite patikrinti jį užlašinant į puodelį su šaltu vandeniu. Jeigu sirupas ištirpsta - virkite toliau, jeigu nusėda dugne rutuliukas - virti užtenka.
Karštą sirupą pilame ant pūstų ryžių ir gerai išmaišome. Formuojame norimą formą ir paliekame keletui minučių atvėsti ir sutvirtėti.
Kitą kartą formuočiau ne skruzdėlyną, nes buvo sunku pjaustyti, geriausia būtų formuoti neaukštą pyragą, kurį po to lengviau supjaustysime gabaliukais.

Už receptą ačiū facebook'o kulinarinėje grupėje pasidalinusiai merginai.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą