2015 m. birželio 18 d., ketvirtadienis

Nekeptas braškių tortas

Pagrindui :
200 g. sausainių (naudojau krekerius "Žuvytės");
didelis bananas.

Kremui:
420 ml.riebios grietinėlės;
apie 200 ml. trintų braškių;
200g  kondensuoto pieno;
2,5 šaukšto birios želatinos.

Pamerkiame želatiną.

Sausainius susmulkiname. Dedame trintą bananą ir masę išmaišome, kad taptų minkoma. Paskirstome masę ant tortinės dugno (aš naudojau 19cm skersmens tortinę, ją išklojau maistine plėvele ir tada paskleidžiau sausainių masę).
Į kambario temperatūros grietinėlę pilame kondensuotą pieną ir išmaišome . Želatiną ištirpiname ir supilame į grietinėlės masę. Grietinėlę daliname pusiau. Vieną pusę išmaišome su trintomis braškėmis. Aš dar į braškių ir grietinėlės masę ištirpinau papildomai šaukštelį  želatinos ir įmaišiau į braškinę masę.
Ant sausainių pagrindo pilame baltą grietinėlės masę ir dedame į šaldytuvą, kad sustingtų. Kai sustings - pilame braškinę masę (jeigu ji sustingsta - pašildykite truputį kol vėl suskystės).
Tortukas skanus, gaivus. Baltas sluoksnis saldus, braškinis ne toks saldus, tad norintys saldžiau - įdėkite į braškinį sluoksnį papildomai cukraus.
Skanaus.

Recepto idėja iš: http://skanusrp.blogspot.com/2013/06/nekeptas-juoduju-serbentu-ir.html

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą