2015 m. rugsėjo 29 d., antradienis

Citrininis pyragas

Reikės:
torto pagrindui:
sausainių ir banano.
Sausainių nesvėriau. Dėjau maždaug pusantro pokelio sausainių "Gaidelis". Juos susmulkiniau iki trupinių ir sumaišiau su trintu bananu. Turi gautis tokia minkoma tešla. Ta tešla išklojame kepimo formos dugną. Tai pat padarome ir kraštelius. Kepame orkaitėje apie dešimt min 180C.

Įdarui:
300 g kondensuoto pieno;
2 kiaušinių tryniai;
90 ml citrinos sulčių.

Kondensuotą pieną pilame į keptuvę, mušame kiaušinių trynius ir išmaišome gerai. Kaitiname ant lėtos ugnies kol užvirs. Palengva supilame citrinos sultis ir iš lėto, nuolat maišant, kaitiname, kol masė sutirštės. Apie penkias minutes kaitinau kažkur.
Karštą masę užpilame ant iškepusio pagrindo ir dedame į šaldytuvą atvėsti. Įdaras gaunasi toks tarsi kreminis, ne per skystas, puikiai laiko savo formą ir neišbėga nupjovus gabaliuką.
Rūgščiai saldus, nėra per saldus.
Skanaus.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą