2015 m. lapkričio 4 d., trečiadienis

Mėlynių tortas - pyragas

Labai skanus, gaivus. Tai pirmasis desertas, kurį valgė ir mao dukrytė (nes iki šiol jai viskas būdavo neskanu, o šį tortuką valgė ir prašė dar palikti).
Reikės:
pagrindui:
sausainių "Gaidelis"
banano.
Aš sunaudojau du sausainių pakelius (viso 360g) ir vidutinio dydžio bananą. Sausainius susmulkiname beveik iki trupinių ir dedame pjaustytą bananą. Rankomis minkome masę, kol bananas susiminkys į "tešlą" ir gausis minkoma, šiek tiek lipni tešla.
Tešlą klojame į torto formą išklojant ir nedidelius kraštelius (aš dar visą formą padengiau folija).

Įdarui:
250 ml trintų mėlynių su cukrumi (naudojau šaldytas ir atitirpintas);
0,5 l riebios grietinėlės;
4 a.š. želatinos;
jeigu norisi - cukraus.

Grietinėlę išplakame iki standumo, sudedame mėlynes su cukrumi ir trumpai išplakame. Supilame išbrinkitą ir ištirpintą želatią (ir atvėsintą, aišku) ir gerai išmaišome arba keletą sekundžių dar paplakame. Pilame at sausainių pagrido ir dedame į šaldytuvą keletui valandų. Aš laikiau per naktį.
Puikiai sustingo ir gavosi nuostabaus skonio pyragas - tortas.
Skanaus.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą