Reikės:
1 st mirkytų pupų;
1 st. žirnių;
0,5 st lęšių;
0,5 st avinžirnių;
0,5 st miežinių kruopų;
6 bulvės;
1 morka;
1 svogūnas;
apie 0,5 kg maltos mėsos;
2 v.š. pomidorų padažo;
2 v.š. grietinės;
druskos pagal skonį;
mėgiamų prieskonių.
Visas kruopas išmirkome per naktį. Mėsą apkepiname puode su prieskoniais. Dedame tarkuotas morkas, kubeliais pjaustytą svogūną ir pakepiname. Puode užverdame vandenį, sudedame kruopas, kubeliais pjaustytas bulves,mėsą ir troškiname ant lėtos ugnies kol skysčio neliks (daug vandens ir neužverdame, maždaug tiek, kad kruopos būtų visos apsemtos ir dar virš jų apie 3cm). Jeigu vandens trūksta - įpilame
dar, jeigu per daug - nupilame. Troškiname kol kruopos išvirs. Išvirus kruopoms dar dedame pora šaukštų grietinės, pora šaukštų pomidorų padažo ir dar pora minučių pakaitiname.
Skanaus.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą