2016 m. birželio 6 d., pirmadienis

Žaliasis tortas

Torto pagrindui:
bananas;
sausainiai (naudojau saldžius krekerius, apie 200g).

Sausainius sutrupinau šiek tiek ir sumaišiau su trintu bananu. Sausainių nesvėriau kiek sudėjau, bet masė turi gautis tokia minkoma, ne trapi ir ne labai limpanti prie rankų.
Paruošta sausainių mase išklojame torto formos dugną.

Įdaras:
250g rikotos;
200g kondensuoto pieno (saldinto);
2 v.š. želatinos;
25 ml vandens želatinai ištirpinti;
250ml grietinėlės plakamos.

Grietinėlę išplakame. Sumaišome su kondensuotu pienu, rikota. Supilame rūgštynes trintas (jas sutryniau į tyrę įpylusi šiek tiek grietinėlės - apie 50ml neplaktos). Supilame tirpintą želatiną ir gerai išmaišome.
Pilame ant torto pagrindo ir dedame, kad sustingtų.
Skanaus.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą